logo

浏览位置位置: 首页 >备考 >模拟考试 >新闻详情

2017年江西成人高考专升本真题:英语完形填空

来源:江西中之硕成考网时间:2017-12-29编辑:李老师浏览:86766

阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

阅读理解(一)
  It was the late spring of 1979, a hot Saturday afternoon. Hundreds of us sat 1 , side by, side, in rows of wooden chairs on the maincampus lawn (校园草坪). We 2' blue robes (毕业生长袍). We listened carefully to long 3 . When the ceremony (典礼)was 4_,we threw! our caps in the air, and we were officially graduated from college.
  After that, I found Morrie Schwartz, my 5 professor, and introduced him to
  my 6 .. He was a small man who took small steps, as ifa 7 wind could; at any time, 8 him up:into the cloudS! His teeth were in good shape: When he smiled it was as if you had just 9 him the funniest joke on earth.
  He told my parents how I 10 every class he taught. He told them, "You havea 11 boy here. He helped me a 10t." Shy but 12 , I looked at my feet. Before we left,I 13 Mr. Schwartz a 'present, a briefcase with his name on the front. I didn't want to forget him. 14 I didn't want him to forget me. He asked if I would keep in 15 , and without hesitation (犹豫) I said, "Of course." When he turned around, I saw tears in his eyes.

1. A. along B. around C. beside D. together
2. A. took B. wore C. put on D. got in
3. A. lectures B. dialogues C. speeches D. reports
4. A. on B. up C. over D. away
5. A. lovely B. precious C. happy D. favorite
6. A. parents B. elder brothe? C. girl friend D' friends
7. A. strong B.north C. warm D. cold
8. A. beat B. pull C. blow D. wipe
9. A. made B. told C. played D. given
10.A. left B. reached C. missed D. took
11.A. special B. brave C. busy D. serious
12.A. astonished B. pleased C. disappointed D. nervous
13.A. handed B. sent C. delivered D. brought
14.A. While B. But C. And D. For
15.A. conversatior B. mind C: company D. touch

阅读理解(二)
  What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is "no". It is not the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.
  The scientist's knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, Einstein's ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.

(1)、What makes a scientist according to the passage? ________
A:The tools he uses.
B:The way he uses his tools.
C:His ways of learning.
D:The various tools he uses.

(2)、The underlined part in the passage shows_______.
A:the importance of information
B:the importance of thinking
C:the difference between scientists and ordinary people
D:the difference between carpenters and people with other jobs.

(3)、A sound scientific theory should be one that _________.
A:works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times
B:does not allow any changes even under different conditions
C:can be used for many purposes
D:leave no room for improvement

(4)、The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________.
A:that measurements are keys to success in science
B:that accuracy of mathematics
C:that investigations are important in science
D:that the mathematical calculations may test his investigations

(5)、What is the main idea of the passage? ________
A:The theory of relativity.
B:Exactness is the core of science.
C:Scientists are different from ordinary people.
D:Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist.

阅读理解(三)
  The energy which the sun radiates goes in every direction, and only a minute part of it falls on the earth. Even so, it represents power of about 5,000,000 horsepower (马力) per square mile per day; the sun gives us as much energy every miunte as mankind utilizes in a year. At present, we use this energy indirectly, and it is our final source of power. Coal represents the chemical action of the sun on green plants thousands of years ago. Water power results from the rain formed by vapor which comes from the evaporation of water under the sunshine. Even windmills operate because of air currents set in motion by the different heating affects of the sun in different places. Some day, through chemistry or some type of solar engine, we shall harness this great source of energy more directly. Already a scientist has worked out an engine, surprisingly efficient, in which the sun’s rays are concentrated through mirrors on a tube of water to create steam.

1. How much energy given off by the sun reaches the earth?
A.100% but indirectly. B.5%.
C.50%. D.only a very tiny amount.

2 The reason why all the solar energy falling on the earth can’t be utilized is that ______.
A.only a very small part is available the sun is too distant from the earth
B.it takes thousands of years for this energy to be stored up in coal and oil
C.our scientific knowledge is not sufficient

3. Which of the following statements is NOT true?
A.Even windmill’s action depends on the sun.
B.The sun produces enormous energy for man to make use of.
C.Some day man will be able to utilize 100% of the solar energy that gets to the earth.
D.The sun produces different heating effects in different places.

4. In order to support this argument, the writer gives the example that _______.
A.a machine using solar energy efficiently has already been developed
B.the sun is our final source of power
C.man uses only a tiny part of the sun’s energy
D.the part of the sun’s energy we use is used indirectly

5. This passage centers mainly on ________.
harnessing energy through chemistry
our last source of power
how water power is produced
the amount of solar energy that can be utilized

阅读理解(四)
  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
  When Pat Jones finished college, she decided she wanted to travel around the world and see as many foreign places as she could _1_ she was young. Pat wanted to visit Latin America first, so she got a job _2_ an English teacher in a school in Bolivia. Pat spoke a little Spanish, _3_ she was able to communicate with her students even when they didn't know much English.
  A sentence she had read somewhere stuck in her mind: if you dream _4_ a foreign language, you have really mastered it. Pat repeated this sentence to her students and hoped that someday she would dream in Spanish and they would dream in English.
  One day, one of her worst students came up and explained in Spanish that he had not done his homework. He had _5_ early, and had slept badly.
  "What does this have to do with _6_?" Pat demanded.
  "I dreamed all night, Miss, Jones, and my dream was in English!"
  "In English" Pat was very surprised, since he was such a bad students. She was _7_ secretly jealous. Her dreams were still not in Spanish. But she encouraged her young student, "Well, tell me about your dream."
  "All the people in my dream _8_ English," the student said, "And all the signs were in English. All the newspapers and magazines and all the TV programs were in English."
  "But that's wonderful," said Pat, "What did all the people say to you?"
  "I'm _9_, Miss Jones. that's _10_ I slept so badly. I didn't understand a word they said. It was a nightmare!"

1.A. as B. while C. if D. since
2.A. for B. of C. as D. like
3.A. and B. but C. so D. yet
4.A. in B. about C. of D. for
5.A. got up B. gone to bed C. fallen asleep D. woken up
6.A. you B. me C. your dream D. your homework
7.A. usually B. seldom C. also D. still
8.A. read B. liked C. spoke D. learned
9.A. shy B. silly C. sorry D. sad
10.A. how B. why C. when D. where

阅读理解(一)参考答案:1. D 2. B 3. C 4. C 5. D  6. A 7. A 8. C 9. B 10. D  11. A 12. B 13. A 14. C 15. D

阅读理解(二)参考答案:1:B 2:C 3:A 4:C 5:D
阅读理解(三)参考答案:1. D 2. D 3. C 4. A 5. D
阅读理解(四)参考答案:1. B 2. C 3. C 4. A 5. B  6. D 7. C 8. C 9. C 10. B

阅读理解(一)参考答案:1. D 2. B 3. C 4. C 5. D  6. A 7. A 8. C 9. B 10. D  11. A 12. B 13. A 14. C 15. D

阅读理解(二)参考答案:1:B 2:C 3:A 4:C 5:D
阅读理解(三)参考答案:1. D 2. D 3. C 4. A 5. D
阅读理解(四)参考答案:1. B 2. C 3. C 4. A 5. B  6. D 7. C 8. C 9. C 10. B


声明:本网部分内容来源于网络,如有内容、版权等问题请与本网联系,我们将会及时处理,联系方式 :QQ(503168866)。鉴于各方面资讯时常调整与变化,本网所提供的信息仅供参考,实际以江西考试院通知文件为准。
会员登录

请输入登录信息

保持登录
会员注册

请输入注册信息

密码重置

请输入用户信息